четвртак, 20. новембар 2014.

Prepeličja jaja

Japanska prepelica potiče iz Mandjurije, Sibira, sjevernog Japana, Korejskog poluostrva, Kine. Često se nalazi u obradjene ravnice i obale rijek. Njeno ljekovito dejstvo tačnije, prepeličijih jaja i mesa potiče od trnutja kada je pomoglo u liečenju Japanskog cara od tuberkuloze. Te se zbog toga počela uzgajati u dijelovima Evrope. U Bosni i Hercegovini bilo bi područje Hercegovine.
Hrane se sa sjemenkama najčešće prosa, malim crvima, larvama kukaca, ljeti u pohode beskičmenjacima leptirima, paucima. Dok ženke kada nose jaja i pijeskom.
Putem hrane priroda nam otkriva tajnovite supstance koje nama nisu dostupne, a ljekovite su.
Prepeličja jaja mogu da se uzgajaju samo u inkubatorima, prepelicamože da daje i so pet hiljada i sto deset jaja na godišnjem nivo Sadrži i sedam puta više proteina nego obično jaje. Iako se primjenjuje u liječenju preporučuje se zdravom čovjeku. Značajna mala stvar koju nam priroda daje je prepeličje jaje jer po onoj stvari 'otrov se drži u malim bočicama' ovdje se može reći lijek se drži u malim bočicama od prirode od prepelice. Konzumira se ujutru prije jela, živo. 
Čak medicinski stručnjaci propisuju doze za različita oboljenja. A i ništa sladje od vaskršnjih jaja zašto ne i uvrstiti mala začajna vaskršnja jaja.

Нема коментара:

Постави коментар

Be part of my team