субота, 22. новембар 2014.

Sapuni

Sadašnji način života podložan je hemikalijama. Zato treba da napravimo nešto prirodno što je dobro za naše zdravlje. Mirisni oblaci mogu lako da ispune prostoriju. Da bi se odbranili od hemikalija predlažem da napravimo sami svoj domaći sapun. Ono čime sam se ja vodila jeste da kombinacija odredjenih supstanci nije iritantna za našu kožu, a postignućemo ako upotrbljavamo glicerin. Vrlo je lak i jednostavan način pripreme sa glicerinskom bazom.

2 dl čaja od bijelih rada
10g tinture od nevena
20g čokolade
etil alkohol
78g sapuna od narandje
eterično ulje od lavande

Staviti jak čaj od bijelih rada da proključa.
Dodati sapun, glicerin. Ostavimo na vatri sve dok se sapun ne istopi. Poprskamo ga etil alkoholom. Dodamo čokoladu miješamo sve dok se ne istopi, dodati tinture nevena. Nakon što se sapun istopi skinuti ga sa vatre da se ohladi i dodati eterično ulje. Eterična ulja se uvijek dodaju na kraju. Staviti ga u kalupe da se smrzne u frižider pola sata, a potom sušiti na vijetru oko 15 do 20 dana. Kalupe za sapun premazati uljem.


1,5 l čaja od bijelih rada
18 g ulja od suzama
20 g sapuna
2 kašikice glicerina

Staviti čaj od bijelih rada, pahuljice sapuna, glicerin, ulje od suzama da proključa.
Mješati sve dok se sapun ne istopi i smjesa ne sjedini.
Istopljenu smjesu skinuti sa vatre i dodati eterično ulje od sjemenki groždja i ohladiti. Ovo je recept za tečni sapun.

Nadam se da će vam se svidjeti ova kombinacija. Zbog toga što u domaći sapun možemo staviti supstance koje mi želimo i pravimo sapune.
Zbog toga što je to moguće ali zbog našeg zdravlja izrada sapuna je značajna stvar . Ugadjati sebi kako bi se osjećali lijepo u carstvu mirisa je mala značajna stvar.

Natural Soup just 2.90$
Click here



Нема коментара:

Постави коментар

Be part of my team