уторак, 18. новембар 2014.

Sitne stvari koje njih nerviraju

Samo razmišljam koliko ste puta čuli primjedbe na broj vaših cipela, na čavrljanje sa vašim prijateljicam na tarot i druge stvari mogu da zamislim. Ja sam se odlučila da se pozabavim o tome na koje svi imaju primjedbu, gledanje Indiskih serija. Često čujemo One su dugačke, šta će ti to samo gubiš vrijeme.
Da se razumijemo Indiska kultura je jako kompleksna stvar i ona ne sadrži samo snimanje serija. A ono što je mene asociralo dolaskom tih serija jeste 'Gradinar'pijesmi u kojoj je opisana ljubav jednog baštovana prema svojoj gospodarici. Djelo Rebirndranta Tagore. Indija je kolijevka šaha.
Ono što sve fascinira jeste jedan segment Indiske kulture a to je ples. On se provlači i obilježava cijelu Indisku tradiciju . Djevojke za ovaj ples se posebno pripremaju. Jedan pokret ponavljaju više puta.
Sklop segmenata indiskog plesa, boja, religije, odnosno njihov odnos i kohezije sa Bogom, muzika jako je lijepo prikazan. Ono što je režiser htio da poruči jeste odnos i poštovanja prema starijima.
U tim serijama se obradjuju razne socijalne devijacije u drštvu što je vrlo hrabro,sa strane režisera složićete se.
Segment Indiskog plesa provlači se kroz cijelu seriju.
Sukobdva ili više čvrstih karaktra kao i put ka izgradjivanju takvih karaktera jeste jedan od motiva serije.
Muzika u serijama je jako prijatna za uho i nije napadna. Sklop muzike i šarenih boja jedan je od motiva koji fascinira. Serija se bavi o problemima običnog čovijeka. Primjećuje se i njihov odnos prema ljepoti žena.
Osvrćući sena sve ove razloge Indiske serije mogu da posluže kao razonoda za jedan naporan dan i sledeći put kad nam bude neko rekao kako su predugačke nećemo se mnogo osvrtati na to. Uostalom u medjuvremenu može da padne jedno čavrljanje sa drugaricama ili njega ruku.
Nadam se da sam vas sa ovim podacima barem malo zaintrigirala i zaintrigirala vašu maštu možda da se malo bolje upoznate sa ovom kulturom.

Нема коментара:

Постави коментар

Be part of my team