понедељак, 17. новембар 2014.

Kako se pravi blog

Lijepo je kad podjelite svoje misli sa nekim, a još bolje je kad te misli možete sa nekim da podjelite. Za to je jako podesan blog.
Blog je jedna vrsta dnevnika. Pomoću njega se čak oglašavamo, a pomaže nam i poslovno
Da bi stvorili blog prvo moramo da imamo domen. Jedan od besplatnih je Blogger.
Imamo još WordPress, Shere point blog i drugi. Neki su besplatni a neki nisu. Dakle, ukucate na Google Blogger.com. Da bi ste ga otvorili potrebno je da imate svoju Gmail adresu. Ako je imate potrebno je samo da unesete  podatke sa gmail adrese. Kada ste se integrisali pojaviće se nadzorna ploča podjeljena na kojoj su postavke podjeljene na dva djela. Sa lijeve strane je gumb Novi blog,
a sa lijeve strane je narandjasti gumb na koji je olovka i na koji klikom biramo novi post koji šaljemo na naš blog. Budući da želimo da Stvorimo novi blog kliknućemo na gumb Novi blog. Odabiranjem njega otvoriće nam se kvadratić na kojoj odabiremo naziv bloga. On zavisi od toga kojom temom ćemo se baviti predlažem da to bude posao, zdravlje, njega ako želimo da naš blog bude čitan.
Dalje biramo našu adresu bloga ona nam služi da kada želimo da udjemo na našblog na internet provajderu biramo ovu adresu. skoro je već gotovo. Samo kliknemo kreiraj blog i pojaviće se nadzorna loča sa koje donje lijeve strane će se pojaviti podaci sa kojim ćemo moći da mjenjamo predloškeda gledamo statistiku gledanja našeg bloga pregleda naših postova, osnovni podaci našeg bloga. U osnovne podatke možemo da dodamo poruku opisa našeg bloga. Na tim podacima nalazi se zarada ona nam omogućava slanje zahtjeva na google Adsense koja nam omogućava unovčavanje naših postova koja zavisi od klikanja na oglasne stanice. Oglasne stanice postavljate sami.
Da biste zaradjivali potrebno je da napišete što više tema.
Klikomna stavku Izgled otvara nam se dio a kjem su djelovi našeg bloga medju njima su gadgeti  biranjem dodaj gadget mi biramo stavke na Google koje mi želimo da dodamo na naš blog. To radimo tako što kliknemo na dodaj gadget i zatim na narandjesti gumb spremi.
Nadam se da vam je ovo bilo od pomoći i da vam je probudilo želju za pisanjem vaših kreativnosti.
Ako jeste slobodno se izjasnite. za sve nejasnoće postavljajte pitanja.  

Нема коментара:

Постави коментар

Be part of my team