субота, 31. јануар 2015.

Male značajne stvari bowlinga i kuglanja

Mi se često odlučujemo da se bavimo kuglanjem i zato odlazimo u različite centre za to.Ali ne znamo ponekad da li se mi bavimo ustvari kuglanjem ili bowlingom. Kuglanje i bowling su sportovi koji djeluju pod istim okrivljem.
Šta je ustvari kuglanje i bowling? Kuglanje i bowling je to kada sa jednom kuglom igrač pokušava da obori čunjeve na odredjenoj razdaljini. Medjutim riječ je o potpuno dva različita sporta.
Kuglanje je sport koji je praktično zarazan. Kuglanje potiče još iz Egipta. Za to postoje i izložene kugle, pronadjene u grobovima dječaka u Egiptu, u Kembridzu. Pronašao ih je Engleski egiptolog sir Flindres Pertie. Bowling potiče iz Amerike. Kuglanje se igra sa manjim kuglama, sa devet čunjeva koji su drže na vezici i koji su postavljeni na ravno. Kugle su podmazane i bacaju se tako da mogu da skreću svojom putanjom. I u bowlingu su kugle podmazane ali su mnogo veće a i lakše je sa njima baratati. U bowlingu imamo deset čunjeva umijesto devet, takodje nisu privezani za vezicu. Čunjevi u bowlingu su u trouglu. Pošto je kugla veća velika je i vjerovatnoća da se sruše svi čunjevi.
Sve su ovo male značajne razlike izmedju kuglanja i bowlinga. Što ih čine dva različita sporta.
Onda odlučivši se baviti jednim od ova dva sporta, kuglanjem ili bowlingom zaista će te se zaraziti i u isto vrijeme uživati.

Нема коментара:

Постави коментар

Be part of my team