четвртак, 26. фебруар 2015.

Vedar osmijeh

Čovjek se radja sa svojim osobinama. Svako od nas je sposoban za nešto. Ima odredjeni talenat za posebne stvari. I svako od nas se probudi i želi ispuniti svoje želje. Čovjek ima nedostatak i ima ono što ga čini sposobnim. Ljudi koji imaju fizički nedostatak imaju i talenat koji treba razvijati. Tako i djeca u udruženju 'Vedar osmijeh' u našem gradu su željela da nam pokažu svoje talente, željela su da nam pruže ruku. A da li je grad pružio ruku njima.
Udruženje 'Vedar osmjeh' je djeci sa posebnim potrebama bilo mjesto gdje mogu da pokažu svoje sposobnosti, ispune svoje želje. Ono je bilo potpora roditeljima djece sa ovim potrebama i djeci. Udruženje 'Vedar osmjeh je bio spona izmedju institucija i roditelja djece sa posebnim potrebama.
I kada se mislilo da je pronadjen način da se zaštite djeca sa posebnim potrebama opština grada je odlučila da uskrati novčana primanja ovom udruženju i time ugrozi njegovo stvaranje.
Kao jedino rešenje i opcija jeste da se ovo udruženje priključi socijalnom programu drževe. I da se njegovo finansiranje riješi putem socijalnih izdvajanja države.
Mala značajna stvar pružena ruka onome kome je potrebno.

Нема коментара:

Постави коментар

Be part of my team